Най-голямата лична подкрепа е от Делян Пеевски  -  над 2

...
 Най-голямата лична подкрепа е от Делян Пеевски  -  над 2
Коментари Харесай

ДПС даде летящ старт на дарителската кампания

 
Най-голямата персонална поддръжка е от Делян Пеевски  -  над 2 милиона лв. за лечебни заведения и лекари на първа линия Депутати от ГЕРБ стремително внасят за лечебни заведения по страната, предприемачи и магистрати подаряват всекидневно
Най-мощната дарителска акция за здраве в битката със смъртоносния ковид у нас започва с внушителна сума, дадена от Движение за права и свободи и последователно набира скорост със заделени пари от държавно управление, партии, народни представители, магистрати, общински съветници, кметове, компании, публични организация и жители.  
Летящият старт на акцията бе даден с внушителни дарения от Движение за права и свободи. И то не тъй като подлият вирус застигна един от членовете на партията - най-големия специалист по обществена политика у нас, ръководителят на отрасловата комисия в Народно събрание доктор Хасан Адемов. А тъй като заедността е главно кредо на Движение за права и свободи, прокламирано още със основаването му от доктор Ахмед Доган.
101 000 лв. подари Движение за права и свободи по сметката на Здравното министерство. Най-голямата персонална поддръжка за българските лечебни заведения пък направи в границите на седмица националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски като подари над 2 милиона лв. за десетки лечебни заведения в страната.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с ново подаяние за лекарите в " Пирогов "
Призоваваме всички да бъдем солидарни, виновни и да си останем у дома. Ще се оправим дружно!, разгласи в своя позиция придвижването. Призивът на Движение за права и свободи е в унисон с едно от посланията на визионера в българската политика Доган: „ Няма по какъв начин да се преборим с бедността, ниския витален стандарт и отсъствието на подготвеност за взаимно доверие, в случай че в душите ни бушуват разрушителните сили на разединението, опълчването и омразата! ”. В последното си предновогодишното слово почетният ръководител на Движение за права и свободи напомни " резултата на пеперудата ", а точно, че където и да се случи злото, то неизбежно ще обходи цялата планета.
ГЕРБ също стремително се включи в акцията. Партията на Борисов подари 100 000 лева от партийната дотация. Отделно 30 000 лв. дадоха от заплатите си за здраве и членовете на държавното управление.
Даренията на народните представители занапред стартират обществено да бъдат оповестявани.
Два апарата за филтриране на въздух бяха дарени на управлението на УМБАЛ-Бургас. Те са закупени с персонални средства от народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Галя Желязкова, Ася Пеева и доктор Стойно Стойнов.
Зам.-шефът на Народно събрание Емил Христов подари 100 PCR теста за диагностициране на ковид. Тестовете са за вирусологичната лаборатория в Клиниката по инфекциозни заболявания в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ” – Стара Загора.
Народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев инициира акция „ Да спасим живот дружно “ за защитни и дезинфекциозни средства за всички, които работят на първа линия против ковид в Плевен и събра 7000 лв., които съобщи на локалната лекарска организация.
Народната представителка от Нова Загора Галя Захариева дружно с кмета на града вадят персонални пари, с цел да хранят 100 фамилии в потребност.
Депутатката на ГЕРБ от Хасково Евгения Ангелова подари 120 защитни шлема на МБАЛ – Хасково, които са създадени от българска компания.
Колегите им от Българска социалистическа партия събраха 30 000 лева - по 379 лв. от 79-имата червени депутати. Парите ще отидат за департамента по вирусология на Българска академия на науките.
Двама червени депутати - Цветан Топчиев и Филип Попов, подариха в допълнение и по 1000 лв. всеки за болничното заведение във Видин " Св. Петка ".
На този декор, персоналната поддръжка на Делян Пеевски за българското опазване на здравето, го прави освен максимален донор в Народното събрание, само че и в страната. Той даде пари както за огромните столични лечебни заведения, по този начин и за лечебните заведения в 18 града, като с изключение на регионални градове, суми получиха и лечебни заведения в Гоце Делчев, Разлог и Ардино.
Еврoдeпутaтът Илхaн Кючук блaгoдaри нa Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo oтнoшeниe и публикувa cнимки кaк члeнoвe нa Млaдeжкoтo ДПC рaздaвaт мacки нa хората. " Ниe, Млaдeжкo ДПC ocъзнaвaмe, чe нaшaтa миcия в тeзи тeжки дни e изключитeлнo вaжнa. В тaзи биткa вcички cмe рaвни! Блaгoдaря нa нaрoдния прeдcтaвитeл oт ДПC Дeлян Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo oтнoшeниe. #Съпричастни и Човечни. Заедно! ", написа във Facebook Кючук.
Областният водач на Движение за права и свободи и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан с цялото управлението на МБАЛ-Ардино също благодариха на Пеевски за направеното подаяние.
До момента събраните средства по сметка на Министерство на здравеопазването надалеч надвишават 3 милиона лв., като сумата набъбва всеки ден. В дарителската акция се включиха огромни български предприемачи с персонални дарения или направени от фирмите им. Кирил Домусчиев и брат му подариха както животоспасяващи медикаменти от чужбина, по този начин 250 000 лв. посредством „ Хювефарма “ належащо съоръжение, материали и проби за болничното заведение в Разград. Димитър Цоцорков съблюдава завета на татко си и се включи с голямо подаяние от фондацията „ Лъчезар Цоцорков “. А1 направи едно от първите дарения и разгласи, че заделя 1 % от заплащанията през A1 Wallet за лечебните заведения. Огромно подаяние от 900 000 лв. направиха " Виваком " и " Юнайтед груп ". СайтГраунд Хостинг даде 365 000 лв. за съоръжение за няколко столични лечебни заведения. Филип Морис България преведе 320 000 лв.. 300 000 задели и Българската банка за развиване. Толкова подари респиратори, маски и защитни дрехи на най-натоварените лечебни заведения в страната и „ ВП Брандс Интернешънъл “ АД, компанията приемник на „ Винпром Пещера “ АД.
200 000 лева е дарението на Цоло Вутов през компанията му " ЕЛАЦИТЕ МЕД ". 200 000 лв. преведе ОББ. 1000 теста за ковид подари Първа капиталова банка. 150 000 е дарената сума от Райфайзенбанк. Фирма „ Ден и нощ “ даде 100 000 лв. на болничното заведение в Горна Оряховица.
Със 100 000 лв. поддържа кампанията  " Уникредит Булбанк ". „ Шише прозорец “ подари за Шумен също 100 000 лв., толкоз даде като сума и Ръководството на въздушното придвижване. Софтуерната компания Тинкин  подари 100 000 за столични лечебни заведения. 70 000 отпусна за здраве петролната компания „ Зара “.
Дарения предоставиха още „ Престиж “ за болничното заведение във Велико Търново, Борика за „ Майчин дом “, фирмите " Джи Си Ар " ЕООД, Камен Печов, Металика АБ ",  " Натурпродукт ", „ Аякс “ и „ Бг Маркет “.
Лично подаяние даде обещание да направи за болничното заведение в Хасково Григор Димитров, а за болничното заведение в Благоевград – Димитър Бербатов. Засрами ги обаче Абед Хасуун, който към този момент подари 100 000 лв. на болничното заведение в Асеновград. Бизнесменът, който е ливанец, само че живее от 30 години в България, разгласи, че е подготвен да подари още половин милион лв. за закупуване на инсталация и медицински консумативи. 100 000 лв. подари и Слави Трифонов.
Над 230 000 лева доближиха даренията за медици от магистратите единствено за седмица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР